Световен лидер в производството на високотехнологични протези разкрива 100 нови работни места в София


Световен лидер в производството на високотехнологични протези разкрива 100 нови работни места в София
Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

1644

Нов производствен комплекс и глобален център за услуги в София откри германската компания Ottobock, която е световен лидер в производството на високотехнологични и бионични протези, съобщават от пресцентъра на Министерство на икономиката и индустрията.

Новата инвестиция в столицата е стъпка към разширяване на производството на компанията в България и създаването на нови 100 работни места у нас. Инвестицията на немската компания откри заместник – министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев, заедно с г-н Арне Йорн, главен оперативен директор на Ottobock SE & Co. KGaA и с г-н Арне Кройц, финансов директор на немския лидер.

Компанията, която е с над 100 годишна история, разширява присъствието си на българския пазар и инвестициите си в страната. С новата производствена база и развоен център общо инвестираните средства от Ottobock SE & Co. KGaA в България вече са в размер на близо 22 млн. евро. В тях влизат направената инвестиция преди три години в модерен завод в Благоевград и откритата днес производствена база и офис за споделени услуги. Компанията вече предоставя работа на над 300 човека в производството си в Благоевград.

„В България имате уникалната комбинация от високотехнологични ресурси и висококвалифицирани местни специалисти. Виждаме страната ви като ключов партньор в нашите стратегически планове за бъдещето", заяви г-н Арне Йорн, главен оперативен директор на Ottobock SE & Co. KGaA, който представи визията на компанията за разширяване на българския пазар. Той изтъкна още, че компанията вярва в потенциала на България като стратегически партньор.

„България е добро място за разкриване не само на производства, но и на центрове за развойна дейност и инвестицията на компания като Ottobock го доказва“, заяви зам.-министър Шотев на официалната церемония. Той подчерта, че ангажиментът на такива компании към развитие на технологичния сектор и иновации в страната може да послужи като пример и стимул за други международни компании да инвестират у нас.

Снимка: Министерство на икономиката и индустрията

По думите му през последните години са реализирани сериозни инвестиционни проекти на германски компании в страната и този на Ottobock е един от тях. „Тези проекти допринасят за създаване на нови работни места, повишаване на конкурентоспособността на българските компании, внедряване на иновации и нови технологии“, подчерта Шотев.

Заместник- министърът на икономиката и индустрията добави, че общият обем на германските инвестиции у нас надхвърля 4 млрд. евро, а създадените работни места от германски компании са вече над 65 000 хиляди, което е потвърждение за доброто сътрудничество с немския бизнес.

Германската Ottobock откри най-големия си завод в България

Откриха нов завод за компоненти за автомобили у нас, разположен върху площ от близо 30 000 кв. м.

Международна компания инвестира в завод за автомобилни компоненти у нас, разкрива близо 400 нови работни места

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички