НАП и Митниците влязоха на проверка в "Лукойл"


НАП и Митниците влязоха на проверка в "Лукойл"
Снимка: БГНЕС

2118

Над 190 служители на Агенция "Митници“, Националната агенция за приходите, Главна дирекция "Борба с организираната престъпност“ – МВР, Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР и Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси“ започнаха контролни действия в в данъчните складове на "Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и "Лукойл България“ ЕООД, съобщиха от Министерството на финансите.

При необходимост екипите ще търсят съдействие от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, както и други държавни институции и контролни органи.

Основна цел на операцията, която беше разпоредена от министър-председателя Димитър Главчев, е да бъде извършена инвентаризация.

Още: Българската рафинерия "Лукойл" заобикаля санкциите, твърди доклад

Основна цел на операцията, която беше разпоредена от министър-председателя Димитър Главчев, е да бъде извършена инвентаризация. 

Това ще стане чрез отчитане на физическите наличности на енергийни продукти (с код по КН 2707, 2709, 2710, 2711), включително биоетанол и биодизел, съхранявани на територията на данъчните складове, като данните бъдат съпоставени с материалната отчетност по чл. 74 - чл. 76 от Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове.

Операцията обхваща данъчните складове на двете компании, представляващи петролни бази, на територията на областите София – град, Софийска област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчните складове, управлявани от Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси“. Контролните действия ще продължат до приключване на инвентаризацията във всички обекти.

"Бяхме информирани от ръководителите на НАП и Агенция „Митници“, че ако през февруари приходите от ДДС от „Лукойл“ са били 90 млн. лева, март месец са били 40 млн., а април месец са 228 млн.“, каза на правителственото заседание в сряда служебният премиер Димитър Главчев.

Още: "Лукойл Нефтохим Бургас" не е в процес на продажба, посочи основният акционер в компанията

 

 

 

 

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80078
  • GBP
    1
    2.28624
  • JPY
    100
    1.15559
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички